Hanse 455
Hanse 455

Brochure aanvragen

 • Hanse 315    Hanse 348   
  Hanse 388    Hanse 418   
  Hanse 455    Hanse 458 NEW   
  Hanse 548    Hanse 588   
  Hanse 675   

Bootshow aanvragen


Nieuwsbrief

 • Hanse 315    Hanse 348   
  Hanse 388    Hanse 418   
  Hanse 455    Hanse 458 NEW   
  Hanse 548    Hanse 588   
  Hanse 675   
 • Algemene nieuwsbrief Algemene nieuwsbrief

Beschrijving

Hanse yacht komt met een ander top model: de nieuwe Hanse 455. Een jacht dat brute kracht uitstraalt en tegelijk atletisch is. Het jacht voldoet aan alles wat u van Hanse gewend bent. Het is opvallend. Het is onderscheidend. De Hanse 455 kent geen grenzen. Het sterke tuigage zorgt voor optimale prestaties. Karakteristiek is de uitzonderlijk goede uitrusting en de hoogstaande kwaliteit van het materiaal die een perfecte vaart garanderen.

De Hanse 455 heeft een totale lengte van 13.95 m, een waterlijn van 12.20 m en is 4.38 m wijd. Er zijn twee kielversies mogelijk: de standaard T-kiel met 2.25 m, een L-vorm kiel van 2.25 m en een L-vorm kiel van 1.82 m voor de ondiepe wateren. De boot wordt gecontroleerd via de dubbele sturinrichting en één roer. Een Volvo Penta D2-55 met 53 pk (39kW) en schroefas is als standaard geïnstalleerd. Kijken we naar het standaardinterieur van de nieuwe Hanse 455 dan zien we drie hutten waarbij de voorste hut met nog een tweede hut kan worden uitgebreid. Dit zou het totaal aan hutten op vier brengen wat met name handig is voor charterbedrijven.

Er kan een keuze worden gemaakt tussen twee uitbreidingsmogelijkheden in het middensegment. De royale U- sofa aan stuurboord en een comfortabele bank aan bakboord wordt standaard meegeleverd maar wel met de mogelijkheid om de bank te vervangen door een smalle tafel en twee draaibare stoelen. Iedere hut aan boord van de Hanse 455 is ruim en licht opgezet. De voorste hut is uitgerust met een toilet en wastafel aan bakboord en aan stuurboord een ruim opgezette douche; eigenlijk net als thuis. Een tweede natte cel vindt u aan de achterkant van de grote kajuit. Ook deze kent een grote, afgescheiden douche.

De nieuwe Hanse 455 heeft, net als alle andere Hanse modellen, de beschikking over veel bergruimte. In de cockpit onder de banken, in de kuipvloer en tevens komt u een flinke hoeveelheid aan opbergvakken voor kleinere apparatuur items (verrekijkers/ sleutels/ spelletjes/ mobiele telefoons etc.) aan boord tegen. Nog een enorme bergplaats is de ruimte voor in de boeg. Deze kan via het dek worden benaderd en hier bergt u bijvoorbeeld zeilen, stootwilgen en on-board fietsen.

Zoals eerder genoemd is de gehele Hanse 455 licht en uitstekend geventileerd. Twintig patrijspoorten zorgen dat het klimaat aan boord aangenaam is en dat de ruimtes benedendeks mooi belicht zijn. De nieuwe Hanse 455 heeft in zijn klasse de grootste cockpit. Dit geeft de toekomstige eigenaar voldoende ruimte om comfortabel te kunnen zeilen en heerlijk te relaxen in de haven. Vanzelfsprekend beschikt de Hanse 455 over alle belangrijke navigatie-instrumenten. Logisch opgezet in de cockpit verliest u nooit het overzicht en weet u exact waar het schip zich bevindt en hoe het presteert.

Het dek is zo ontworpen dat het jacht al met een kleine bemanning bezeild kan worden. De standaard, zelfkerende fok en de lieren op grijphoogte bij de stuurman zijn hiervoor verantwoordelijk. Vanuit de stuurmanpositie kunnen alle vallen en schoten worden bediend. Om het gevoel van geluk nog maar eens te onderstrepen; het Hanse Design Team heeft nog iets speciaals ontwikkeld: aan de bovenbouw bij de voorkant van de mast is nog de optie voor een grote schommelbank van 1,90 x 1,55 m, ideaal voor de totale ontspaning!

Foto's Interieur

Foto's Exterieur

Technische eigenschappen

LOA     13.95
Hull length     13.55
LWL     12.20
Beam     4.38
Draft     2.25 or shallow draft 1.82
Displacement approx.     11.600 kg
Ballast approx.     3.500 kg
Engine     53 hp volvo penta
Fresh water approx.     450L
Fuel tank approx.     220L
CE Certificate     A
Mast length above WL approx.     20.60m
Total sail area approx.     103 m2
Design     Judel & Vrolijk Design

Video's

Youtube Bekijk video

Relevante documenten

PDF Specifications