Hanse 415
Hanse 415

Brochure aanvragen

 • Hanse 315 NEW    Hanse 345   
  Hanse 385    Hanse 415   
  Hanse 455    Hanse 505   
  Hanse 575    Hanse 588 NEW   
  Hanse 675   

Bootshow aanvragen


Nieuwsbrief

 • Hanse 315 NEW    Hanse 345   
  Hanse 385    Hanse 415   
  Hanse 455    Hanse 505   
  Hanse 575    Hanse 588 NEW   
  Hanse 675   
 • Algemene nieuwsbrief Algemene nieuwsbrief

Beschrijving

Alleen al vanwege de simpele reden dat de Hanse 415 tot de Hanse vloot behoort, durven wij zonder enige arrogantie te zeggen dat de zeileigenschappen van de 415 gewoon geweldig zijn. Hoewel het zeiloppervlak detzelfde grootte heeft als zijn voorganger, beschikt de Hanse 415 over een langere waterlijn (0,6 m) die verantwoordelijk is voor een toename in rompsnelheid.

De romp heeft een modern design en is – met name in het achtergedeelte – verbreed. Hierdoor wordt de ruimte, beneden- én bovendeks, beter gebruikt wat vervolgens resulteerde in een ruime, comfortabele cockpit en een brede passage naar het grote, opklapbare badplatform. Bij het ontwerpen van de Hanse 415 is veel aandacht uitgegaan naar de entrée. Het schuifluik is lang en door de lage drempel en geoptimaliseerde trap met een dalingshoek van 50 graden wordt de toegang tot het benedendek wel erg gemakkelijk gemaakt. De gepatenteerde, schuifbare loopplank kan al halverwege worden vastgezet.

Elke ruimte aan boord van de Hanse 415 wordt optimaal benut. Bij de entree vindt u verzonken patrijspoorten en in de kombuis is er veel ruimte voor bekerhouders, laden en waterdichte opbergruimte voor mobiele telefoons en andere persoonlijke bezittingen. De kaarttafel kan worden verlaagd waardoor er meer zitruimte wordt gecreëerd.

Het Duitse grootschootsysteem maakt controle van beide kanten mogelijk. Alle vallen, schoten en reeflijnen lopen onder het dek naar de stuurmanpositie. Er is veel kastruimte voor zeil en belijning en tot de vele maatwerkopties behoort een inmast grootzeil-rolsysteem tot de mogelijkheden. Het teaken zwemplateau, dat gemakkelijk is op te vouwen, maakt de gang naar het water kinderlijk eenvoudig. De cockpit is ruim, comfortabel en beschermd. De kuiptafel heeft RVS leuningen en beschikt over veel opbergruimte. De toegang tot het benedendek is – dankzij de lage drempel en de geoptimaliseerde hoek – via de trap gemakkelijk te bereiken.

De bevestigingen tussen romp en dek zijn sterk en elimineren de aluminium railbevestigingen rondom het jacht. Dek en romp zijn behandeld met venylester hars. Dit zorgt voor een sterke constructie met balsahout. De T-kiel is modern en effectief. De assemblage van de kiel met de romp is extra beveiligd door het gebruik van hoog kwalitatief stalen bouten in de massieve bodemstructuur van de Hanse 415.

Foto's Interieur

Foto's Exterieur

Technische eigenschappen

LOA     12.40
Hull length     11.99
LWL     11.40
Beam     4.17
Draft     2.10 or shallow draft 1.72
Displacement approx.     8.900 kg
Ballast approx.     2.900 kg or shallow draft 3.360 kg
Engine     40 hp volvo penta
Fresh water approx.     520 L
Fuel tank approx.     160L
CE Certificate     A
Mast length above WL approx.     19.60
Total sail area approx.     87 m2
Rig     Selden
Design     Judel & Vrolijk Design

Video's

Youtube Bekijk video

Relevante documenten

PDF Specifications
PDF Polar diagram
PDF Sailplan